26 ian. 2019

Update: La data de 18.05.2020 TRIBUNALUL BUCURESTI a respins ca nefondat apelul asigurătorului. Astfel, cabinetul nostru a obţinut o victorie uriaşă şi despăgubiri de 80.000 lei pentru al nostru client.

Clientul nostru, victima accidentului, s-a angajat regulamentar într-un viraj la stȃnga, dorind să intre pe un drum judeţean de pe drumul european pe care circula.

Din Cercetarea la faţa locului efectuată de către organele de urmărire penală, cât şi din declaraţiile şoferului vinovat de producerea accidentului a rezultat faptul că acesta, pe fondul unei depăşiri neregulamentare a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu autoturismul victimei, care efectua în mod legal virajul la stânga pentru a pătrunde pe drumul judeţean.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a victimei, diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, leziune traumatică intracraniană şi traumatism vertebral cervical amielic. Clientul noastru a avut nevoie de 6 zile de spitalizare, 18-20 de zile de îngrijiri medicale (după cum rezultă din Certificatul medico-legal emis de serviciul medico-legal local) şi aprox. 3 luni de concediu medical.

După epuizarea etapei de cercetare penală, “STOICA | Lawyers” a solicitat obligarea asigurătorului conducătorului auto la plata sumei de 80.000 lei constând în prejudicii pentru daunele morale suferite de victimă, în mod direct.

La 7 luni de la formularea acţiunii civile, Juedecătoria Sectorului 1 – Bucureşti a admis integral cererea formulată de echipa noastră și a acordat despăgubiri pentru daunele morale suferite de victimă în cuantum total de 80.000 lei (aprox. 17.000 EUR). Decizia Juedecătoria Sectorului 1 – București este supusă apelului la Tribunalul București.

Apreciem această hotărȃre ca fiind echitabilă, prin raportare la suferinţele fizice, cȃt şi psihice prin care a trecut şi încă trece clientul nostru.

Cabinetul nostru asistă, în fiecare an, victimele accidentelor rutiere, în diverse demersuri juridice, obţinȃnd importante despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea.