07 oct. 2021

„În copilărie, Alin Stoica își dorea să fie ofițer de poliție rutieră. Îi plăcea când îi vedea pe polițiști pe stradă, i se părea că inspiră autoritate, respect. Ulterior, și-a dat seama că nu este ce își dorește și a devenit avocat. Iar ulterior, a fondat biroul de avocatură STOICA | Lawyers.

Este conștient că „avocatul este învestit de către client cu încrederea pe care i-o acordă. Această încredere trebuie gestionată conștiincios, întrucât, în această profesie, este foarte fină linia între succes şi dezamăgire”. Așa că în fiecare zi muncește pentru că admite că nu îi place să-i dezamăgească pe cei din jur, în special pe clienți.

Atunci când nu este la birou, îi place să fie pe apă, făcând sailing, pe partie, făcând schi sau în mașină, pe drumuri off-road.

Avocatul Alin Stoica visează la un sistem de justiție digitalizat, în care să poată avea procese, în aceeaşi zi, la instanţe din Cluj, Timişoara şi Constanţa fără a fi nevoie să efectueze deplasarea fizică la acestea. Dar recunonoaște și că „visurile mele nu cunosc limite, iar cu perseverenţă şi multă muncă, sper să ma ridic la nivelul acestora”. Iar sfatul său pentru cei care își doresc să urmeze o carieră juridică este „să rămână verticali, obiectivi şi să respecte drepturile fiecărei persoane care va veni în faţa sa”.

Cum arată viața unui avocat în România? Cine este Alin Stoica? Și cu ce se diferențiază serviciile avocatului STOICA Alin-Marius şi ale biroul de avocatură STOICA | Lawyers pe piața de la noi?”

Cum este viața de avocat în România?

Dinamică, dar frumoasă. Plină de provocări şi satisfacţii. Cel mai bine pot asemăna viaţa de avocat în România cu o călătorie pe velier. Trebuie să fii pregătit tot timpul pentru schimbare, să te adaptezi, să te bucuri de perioadele liniştite şi să faci faţă cu bine furtunilor care pot apărea brusc.

Articolul poate fi citit integral aici.

Citeşte şi:  „5.000 euro – suma obţinută definitiv de „STOICA | Lawyers” cu titlu de daune morale pentru un student exmatriculat nelegal„.