10 iun. 2022

Astazi vom vorbi despre o nouă victorie importantă obţinută de cabinetul nostru, prin care am obţinut definitiv suspendarea parţială a ORDINULUI Nr. 991/2021 emis de MINISTERUL ECONOMIEI, ANTREPRENORIATULUI ȘI TURISMULUI.

Ordinul a fost emis în vederea aprobării Procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului Nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19.

Întrucât prin acest Ordin au fost completate şi modificate condiţiile de eligibilitate stabilite expres de OUG Nr. 224/2020, cabinetul nostru a sesizat instanţa de judecată cu suspendarea şi implicit anularea acestuia.

Astfel, la data de 14.10.2021 CURTEA DE APEL CONSTANȚA a admis cererea noastră de suspendare, iar la data de 08.06.2022 ÎNALTA CURTE DE CASATIE ŞI JUSTITIE a respins recursurile formulate in cauză.

În continuare, cabinetul nostru continuă apărarea clientului prejudiciat de acest Ordin, având ca obiectiv anularea definitivă a dispoziţiilor vădit nelegale pe care le contine acest act administrativ.

Mulțumim clientului pentru încrederea acordată și răbdarea de care a dat dovadă până la acest moment.

Cabinetul nostru asistă/reprezintă, constant, diferiţi clienţi în speţe cu incidenţă în aria contenciosului-administrativ.

Recomandăm tuturor persoanelor ce se consideră vătămate într-un drept al lor ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, să apeleze la serviciile unui profesionist în vederea iniţierii demersurilor necesare remedierii acestor situaţii.

STOICA | Lawyers – Confidence. Success. Respect.